Logg inn: miljøregler.no
Geologisk Tidslinje 7 1
Geologisk-tidslinje-7-1
Geologisk-tidslinje-1
Geologisk-tidslinje-2
Geologisk-tidslinje-3
Geologisk-tidslinje-4
Geologisk-tidslinje-5
Geologisk Tidslinje 7 1 Geologisk Tidslinje 1 Geologisk Tidslinje 2 Geologisk Tidslinje 3 Geologisk Tidslinje 4 Geologisk Tidslinje 5
TROLLFJELL GEOPARK - GEOLOGISK TIDSLINJE
- Geologiformidling til barn og skoleelever

Oppdragsgiver: Trollfjell Geopark
Utført: 2020

Trollfjell Geopark har status som UNESCO Global Geopark. Det betyr at regionen er et område med en spesiell geologisk naturarv av internasjonal betydning der man satser på bærekraftig utvikling, kunnskapsspredning og geoturisme. Et viktig ledd i kunnskapsspredningen er geologiformidling til barn og unge.

Gaute Hauglid-Formo i Bergfald Miljørådgivere har på oppdrag for Trollfjell Geopark utarbeidet et hefte til bruk i skolen og overfor barn og unge, med en pedagogisk og inspirerende formidling av den geologiske historien fra jordas tilblivelse og frem til i dag.

Trollfjell Geopark omfatter kommunene Brønnøy, Vega, Vevelstad, Sømna, Bindal og Leka. Her kan du oppleve hvordan landskapet har blitt formet gjennom millioner av år. Du kan gå tur på gammel havbunnskorpe, studere rester av Amerika, padle gjennom strandflatelandskapet med 12 000 øyer, holmer og skjær, oppleve grensen mellom mantel og jordskorpe og utforske kanskje Norges mest kjente havhule – Torghatthullet.

KONTAKTPERSON
Gaute Hauglid-Formo

Gaute Hauglid-Formo

T: +47 91 61 35 41