Logg inn: miljøregler.no
Rusken Facebook2019

Skattejakt etter søppel i Grenland

Grenlandskommunene satser friskt på å få flere innbyggere til å rydde i nærmiljøet og langs vassdragene gjennom aksjonene Rusken og Strandryddedagen.

Via avfallsselskapet Renovasjon i Grenland, lover kommunene Siljan, Skien, Porsgrunn og Bamble, dusør til dem som har publisert bilde av den mest oppsiktsvekkende eller nyttige «søppel-fangsten».

Ukene etter påske

Ruskenaksjonen avholdes i uka 17 og Strandryddeuka går av stabelen i uke 18. I løpet av disse ukene oppfordres innbyggere, lag, foreninger, bedrifter, skoler, barnehager, politikere, vennegjenger og alle som kan krype til å sette av noen timer utendørs for å rydde opp på fellesområdene.

Påmeldte kan delta i skattejakten «Jeg fant, jeg fant». Dette gjennomføres ved at deltakerne tar bilder av søppel-fangsten legger det ut på instagram og/eller sender det til lokalavisa Varden. Deltakerne konkurrerer om to pengepremier a’ 5000 kroner. I tillegg blir det delt ut en rekke kinobilletter i trøstepremie.

Vi lover å rydde!

Mer informasjon finner du på nettsidene til Renovasjon i Grenland.

I Bergfald Miljørådgivere er vi glade for å bidra med å øke deltakelsen under disse ryddedugnadene. Og vi lover å sette av noen frivillige timer på ryddingen selv også.