Logg inn: miljøregler.no
Mk Newtonrom 0
Mk_Newtonrom-0
Mk_Newtonrom-1
Mk_Newtonrom-2
Mk_Newtonrom-3
Mk_Newtonrom-4
PROSPEKT NEWTONROM
- Vega Verdensarvsenter

Oppdragsgiver: Vega Verdensarvsenter
Utført: 2016

I 2004 ble Vegaøyan skrevet inn på UNESCOs liste over verdens natur- og kulturarv. Unescos verdensarvkomité skriver i sin begrunnelse: ”Vegaøyan viser hvordan generasjoner av fiskere og bønder gjennom de siste 1.500 år har opprettholdt en bærekraftig levemåte i et værhardt område nær Polarsirkelen, basert på den nå unike tradisjonen med ærfugldrift. Statusen er også en hyllest til kvinners bidrag til dunprosessen.”

I 2018 skal etter planen et nytt verdensarvsenter åpne dørene på Vega. I senteret skal det etableres et Newtonrom http://newton.no/newton-rom-norge.aspx

Hensikten med Newtonrom, er å gi barn og unge gode lærings- og mestringsopplevelser med naturfag, matematikk og teknologi.

Bergfald Miljørådgiveres grafiske designer, Gaute Hauglid-Formo, har utarbeidet et prospekt for det planlagte Newtonrommet, som skal brukes til å markedsføre prosjektet overfor potensielle investorer. Prospektet er utformet med en tredimensjonal pop-up effekt, som skal illustrere et ”rom som reiser seg” i planskissen til det nye Verdensarvsenteret.

KONTAKTPERSON
Gaute Hauglid-Formo

Gaute Hauglid-Formo

T: +47 91 61 35 41