Logg inn: miljøregler.no
Kebony

Kebony utvider med ny fabrikk i Belgia

Med økt omsetning for sin miljøvennlig treteknologi tar Kebony nå sats og bygger opp en ny fabrikk i Belgia på samme størrelse med moderfabrikken i Grenland. Hovedavdelingen for forskning og utvikling vil fortsatt være der.

Bergfald Miljørådgivere gratulerer med satsningen og ønsker dem lykke til i arbeidet med å erstatte tropisk tømmer fra regnskogen med miljøvennlig og vedlikeholdsfri plank.

– Vi startet i et lite lokale på Herøya på begynnelsen av 2000-tallet. Fullskalafabrikken ved Voldsfjorden startet i 2009, og siden har vi økt med 30 prosent hvert år. I løpet av en tiårsperiode har omsetningen gått fra 20 til 200 millioner kroner i året. Kapasiteten i Skien er brukt opp, og derfor er vi nødt til å bygge en fabrikk til, sier teknologisjef Per Brynildsen i Kebony til Telemarksavisa.

I går fortalte Brynildsen om bedriften sin og planene for utvidelse til et lydhørt publikum som var samlet til Green Drinks på Folque Café i Skien. Arrangementet var i regi av Bergfald Miljørådgivere og ble holdt før den offisielle åpningen av Greenlightdistrict kunstfestivalSpriten kunsthall senere på kvelden.

Festivalen ser med kunstneriske øyne på den grønne omveltningen som skjer i industriregionen Grenland og verden forøvrig.